Ana Menü
Çocuğa İyi Örnek Olmak Çocukların Sorularına Usanmadan Cevap Vermek Oyunlarla Allah’ı Tanıtma Din Eğitimi, Allah Sevgisini Öne Çıkarmalı Allah İnsanları Niçin Yarattı? ÇOCUKLARDA ALLAH SEVGİSİ
Ziyaretçi Defteri

Çocuklara Allah`ı Nasıl Tanıtabiliriz?

Çocuklara Allah`ı Nasıl Tanıtabiliriz?

 

TAKDİM

Rahman ve Rahim olan Allah’ın adıyla,

Allah’a hamd ve O’nun Resûlü Hz. Muhammed (s.a.v.)’e ve ashabına sonsuz selamlar olsun.

Sevgili Anne ve Babalar,

Ümmetin gelecek nesli olan sevgili yavrularımız, yaratılırken bazı fitrî güzelliklerle donatılmışlardır. Dünyaya geldikleri ilk günden, ergenlik çağına kadar bu güzellikler yavrularımızın yeni başladıkları hayatta onlara ya bir cansuyu oluyor ya da biz anne-babaların yanlış tutum ve yaklaşımları sebebiyle kaybolup gidiyor. Çoğunlukla hayatın ilkbaharını, eğitim bakımından en verimli çağlarını yaşayan çocuklarımız fıtratlarının Allah’a yakınlaştıran gücüne rağmen, anne-babaların yanlış tutumları sonucu Yüce Allah’ı yanlış tanıyor, Rablerini korkutucu ve zorlayıcı bir varlık olarak tasavvur ediyorlar. Muhakkak ki çocuklarımız bu tür korkutma ve baskıyı göğüsleyebilmede bir yetişkin kadar güçlü olamazlar. Bu da duygu ve düşünce dünyalarında ağır hasarlara yol açabilir. Oysaki Allah’ın varlığı çocuklara sevgi yoluyla öğretilir. Çocukların Allah anlayışları ebeveynleri ile aralarında kurmuş oldukları ilişkiye paraleldir. Anne babasını çok seven bir çocuk, onlar Allah’ı çok sevdikleri için onlarda Allah’ı çok sevecektir. Onlar Allah’a nasıl dua ve ibadet ediyorlarsa, çocuk da aynen onlar gibi Allah’a dua ve ibadet etmeyi öğrenecektir.

Şüphesiz, çocuklarımıza Allah’ı anlatmak sorumluluk gerektiren bir iştir. Çünkü çocuklarımızın duygu ve düşünce dünyasında, Allah kavramının şekillenmesinde anne-babaların tesirinin yanında, içinde bulundukları yaş gruplarının ve bu yaş gruplarında hangi duygusal ve zihinsel yaklaşımlara sahip olduklarının bilinmesi de büyük önem taşımaktadır. Çocuk büyütmek ile çocuk yetiştirmek arasında fark vardır. Bu sebeple çocuk yetiştirmenin, bilinçli bir süreci ve kararlı çabaları gerektirdiğini unutmamalıyız.

Bu düşüncelerden hareketle elinizdeki kitapçığı hazırladık. Çocukların duygusal ve zihinsel eğitim seviyelerini göz önünde bulundurarak, belirli yaş gruplarına göre uyulması gereken genel ilke ve yaklaşımları tespite çalıştık. Kitapçığımızın hacmi küçük olsa da, çocuk yaratılışındaki güzellikleri ortaya çıkarma ve çocuklara Allah’ı en güzel şekilde tanıtma yükümlülüğünde siz anne-babalara anlamlı bir katkı sağlayacağını umuyoruz. Bu konuda uygulama size kalıyor. Kazancın getirdiği meyvelerı toplamak da, sorumluluğunu yerine getirmemenin akıbeti de yine sizindir. İnanıyoruz ki, Rabbini tanıyan bir mü’min olarak çocuğunu yetiştirmek isteyen bir anne babanın en büyük yardımcısı elbette Allah’tır. O, ne güzel Mevlâ; O, ne güzel yardımcıdır.

 
 

Üye Girişi
Foto Galeri
Anket
Web Sitemizi Beğendiniz mi?

E-Bülten
Sayac



İstatistikler Yükleniyor ..!

YukariCik