Ana Menü
Çocuğa İyi Örnek Olmak Çocukların Sorularına Usanmadan Cevap Vermek Oyunlarla Allah’ı Tanıtma Din Eğitimi, Allah Sevgisini Öne Çıkarmalı Allah İnsanları Niçin Yarattı? ÇOCUKLARDA ALLAH SEVGİSİ
Ziyaretçi Defteri

Çocukların Sorularına Usanmadan Cevap Vermek

Çocukların Sorularına Usanmadan Cevap Vermek

 

Sorulara Usanmadan Cevap Vermek

Çocuklarımız Allah ile ilgili sorularla karşımıza çıkacaktır. Bizler soruların sorulmasını engellemek yerine onları en güzel ve doğru bir şekilde cevaplamalıyız. Bu soruları dikkate almalıyız. Kesinlikle baskı ve tehditlerle çocuklarımızı bastırma yoluna gitmemeliyiz. Dikkate alınmayan, geçiştirilen ve yer yer de azarlanan veya “ileride anlarsın” gibi cevaplar çocuğumuzun zihninde bilinmezleri arttırır. Merakı endişeye döner, kendisini korkular içinde bulur.

Bunun için biz anne babalar, çocuklarımızın sorularına:

  • Hiç üşenmeden ve usanmadan her soruya mutlaka cevap vermeli cevabını bilmiyorsak, araştırıp öğrenerek doğru bir şekilde açıklamalıyız.
  • Çocuğun seviyesine, yaşına ve algılamasına uygun cevaplar vermeliyiz. Eğer bunu başaramayacak bir durumda isek ondan bir süre isteyip daha sonra cevaplandırmalıyız. Asla ihmal etmemeliyiz.
  • Allah hakkında çocuksu ve bize göre komik gibi gelen soruları küçümsemeden ve ciddiye alarak cevaplandırmalıyız.
  • Allah hakkında çocuğumuz neyi sormuşsa yalnız ona cevap vermeliyiz. Konuyu yersiz uzatıp dağıtmamalıyız. Sorular onun gelişimine uygun olarak ortaya çıkar. Bizler tabii süreci takip etmeliyiz. Çocuğun zihninde doğmamış bir soru oluşturmak eğitim açısından yanlıştır.
  • Sorulan soruların kaynağı araştırılmalıdır. Çocuk “Neden, niçin, hangi sebeple bu soruyu sordu?” diye sorunun arka planını öğrenmek verilecek cevabı kolaylaştırır ve isabetli olmasını sağlar.
 

Üye Girişi
Foto Galeri
Anket
Web Sitemizi Beğendiniz mi?

E-Bülten
Sayac



İstatistikler Yükleniyor ..!

YukariCik